Počet záznamů: 1  

Antibacterial C-geranylflavonoids from Paulownia tomentosa fruits

  1. 1.
    0310240 - ÚOCHB 2009 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Šmejkal, K. - Chudík, S. - Klouček, P. - Marek, R. - Cvačka, Josef - Urbanová, M. - Julínek, O. - Kokoška, L. - Šlapetová, T. - Holubová, P. - Zima, A. - Dvorská, M.
    Antibacterial C-geranylflavonoids from Paulownia tomentosa fruits.
    [Antimikrobiální C-geranylflavonoidy z plodů Paulownia tomentosa.]
    Journal of Natural Products. Roč. 71, č. 4 (2008), s. 706-709. ISSN 0163-3864. E-ISSN 1520-6025
    Grant ostatní: GA MŠk(CZ) LC06030
    Program: LC
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40550506
    Klíčová slova: flavonoids * identification
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie
    Impakt faktor: 2.843, rok: 2008

    Eight C-6-geranylflavonoids were isolated from an ethanol extract of Paulownia tomentosa fruits. Tomentodiplacone, 3'-O-methyl-5'-hydroxydiplacone (2), 3'-O-methyl-5'-O-methyldiplacone, and tomentodiplacone B were obtained as new compounds, and 3'-O-methyldiplacol was isolated for the first time from a natural source. The structures of these new compounds were determined by using mass spectrometry (including HRMS) and 1D and 2D NMR spectroscopy, and the absolute configurations of the compounds were determined by circular dichroism. The antibacterial activities of against seven bacteria and yeast were evaluated.

    Osm C-6-geranylflavonoidů bylo izolováno z extraktu plodů Paulownia tomentosa. Novými látkami jsou tomentodiplakon, 3'-O-methyl-5'-hydroxydiplakon, 3'-O-methyl-5'-O-methyldiplakon a tomentodiplakone B. and 3'-O-Methyldiplakol byl poprvé izolován z přírodního materiálu. Struktura těchto látek byla určena pomocí MS a 1D a 2D NMR, absolutní konfigurace cirkulárním dichroismem. Antibakteriální aktivity byly vyhodnoceny pro sedm kmenů bakterií a kvasinek.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162168

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.