Počet záznamů: 1  

Experimentální vyšetřování mechanických charakteristik netradičních technických materiálů

  1. 1.
    0211660 - UT-L 20000057 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Janíček, P. - Burša, J. - Fuis, Vladimír - Kotek, Vladimír - Pešlová, F.
    Experimentální vyšetřování mechanických charakteristik netradičních technických materiálů.
    [Experimental investigation of mechanical charakteristics of nontradicional technical materials.]
    Experimentální analýza napětí 2000. Brno: VUT Brno, 2000 - (Vlk, M.; Kotek, V.; Krejsa, J.), s. 133-139. ISBN 80-214-1569-X.
    [International conference Experimental stress analysis /38./. Třešť (CZ), 06.06.2000-08.06.2000]
    Výzkumný záměr: CEZ:MSM 262100001
    Klíčová slova: mechanical characteristics * experimental investigation
    Kód oboru RIV: JR - Ostatní strojírenství

    Příspěvek se zabývá určováním křivek "napětí-přetvoření" při tahu, tlaku a krutu, a to pro velké deformace pryží používaných při výrobě pneumatik. Stejné křivky jsou při tahovém zatěžování vyšetřovány pro materiály používané u zařízení pro Rapid Prototyping, a to pro technologické postupy "laserové spékání" a "modelování tavným nanášením". Je vyšetřována zbytková napjatost v přírodním čediči a zbytková napjatost, vznikající při odlévání desek z taveného čediče značky Eucor.

    The paper deals with determining "stress-strain" curves under tensional, compressional and torsional load for large strain of rubbers used in production of tyres. The same curves under tensional load are investigated for materials used in Rapid Prototyping equipments, namely in "Laser Sintering" and "Fused Deposition Modelling" technologic processes. Residual stress state is investigated at teh nateural basalt and at the high temperature treated basalt of the mark Eucor, after casting process of plates.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0107209

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.