Počet záznamů: 1  

Reologické a texturní charakteristiky emulzí typu olej-voda

  1. 1.
    0196316 - UH-J 20033058 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Valentová, H. - Pokorný, J.
    Reologické a texturní charakteristiky emulzí typu olej-voda.
    [Rheological and textural characteristics of oil in water emulsions.]
    Sborník z přednášek z XL. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků. Ústí nad Labem: SETUZA a.s., 2003, s. 135-143.
    [Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /15./. Harrachov-Rýžoviště (CZ), 15.05.2002-17.05.2002]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060902
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Klíčová slova: rheology * texture * psychorheology
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Byly stanoveny funkční závislosti mezi reologickými a texturními (senzorickými) charakteristikami emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny pomazánky typu majonéz - emulze oleje ve vodě. Byly zjištěny těsné funkční vztahy mezi senzorickou a zdánlivou viskozitou.

    Functional relations between rheological and textural (sensory) characteristics of multiphase emulsion systems were determined. As an example were chossen bread-spreads - emulsion of edible oil water - type of mayonnaise. Closed functional relations between apparent and sensory viscosity were determined.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0091953


     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.