Počet záznamů: 1  

Texturní vlastnosti modelových emulzí typu majonéz

  1. 1.
    0196109 - UH-J 20003030 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Pokorný, J. - Valentová, H.
    Texturní vlastnosti modelových emulzí typu majonéz.
    [Textural properties of model emulsions of mayonnaises-type.]
    Sborník přednášek z XXXVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků. Olomouc: MILO Surovárny a.s., 2000, s. 91-98. ISBN 80-86238-09-1.
    [Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /38./. Rožnov pod Radhoštěm (CZ), 17.05.2000-19.05.2000]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Majonézy jsou viskoplastické emulze typu olej ve vodě. Rheologické vlastnosti mají značný význam na jejich funkční vlastnosti a senzorickou jakost. Mezi zdánlivou viskozitou a mezí toku byla zjištěna nelineární funkční závislost. Korelací hodnot meze toku a obsahem tuku (66-82%) byly zjištěny těsné a průkazné funkční závislosti.

    Mayonnaises are viscoplastic oil-in-water emulsions, in which rheological properties have important influences on functional properties and the sensory quality. Nonlinear relations were observed between the yield value and the apparent viscosity. The yield value were related significantly with their fat content (66-82%).
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0091752

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.