Počet záznamů: 1  

Enzymic alcoholysis of blackcurrant oil

  1. 1.
    0194300 - UOCHB-X 20010145 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Vacek, M. - Zarevúcka, Marie - Wimmer, Zdeněk - Stránský, Karel - Macková, M. - Demnerová, K.
    Enzymic alcoholysis of blackcurrant oil.
    Biotechnology Letters. Roč. 23, - (2001), s. 27-32. ISSN 0141-5492. E-ISSN 1573-6776
    Grant CEP: GA ČR GA203/99/1457; GA MŠMT OC D13.10
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4055905
    Klíčová slova: alcoholysis * blackcurrant oil
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 0.915, rok: 2001

    Alcoholysis of blackcurrant oil mediated by .I.Pseudomonas fluorescens./I. lipase performed at 30řC in ethanol (96%, v/v) used both as a solvent and as a reactant. After 16h, 95% of triacylglycerols present in the oil was converted into a mixture consisting of fatty acid ethyl esters (52%), free fatty acids, monoacylglycerols and diacylglycerols.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0089982


     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.