Počet záznamů: 1  

Dechlorination Ability of Municipal Waste Incineration Fly Ash for Polychlorinated Phenols

  1. 1.
    0104865 - UCHP-M 20040119 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Vlková, Leona - Pekárek, Vladimír - Pacáková, V. - Karban, Jindřich - Bureš, M. - Štulík, K.
    Dechlorination Ability of Municipal Waste Incineration Fly Ash for Polychlorinated Phenols.
    [Dechlorační schopnost popílků ze spalování komunálního odpadu pro polychlorované fenoly.]
    Chemosphere. Roč. 56, č. 10 (2004), s. 935-942. ISSN 0045-6535. E-ISSN 1879-1298
    Grant CEP: GA AV ČR IAA4072206; GA MŠk 1P04OE156
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4072921
    Klíčová slova: chlorophenols * de novo synthesis * fly ash
    Kód oboru RIV: CC - Organická chemie
    Impakt faktor: 2.359, rok: 2004

    Pathways of pentachlorophenol dechlorination have been investigated on municipal waste incineration fly ash at 200 °C under nitrogen atmosphere. Thermodynamic calculations have been carried out for these dechlorination conditions using the method of total Gibbs energy minimization for the whole system consisting of gaseous components, i.e., chlorinated phenols, phenol, hydrogen chloride and the Cu3Cl3 trimer and of solid Cu2O and CuCl2 components. The effects of water, temperature and of the amounts of the reaction components on the thermodynamic equilibrium have been discussed and the experimental results compared with the calculated thermodynamic data.

    Byly zkoumány dechlorační cesty pentachlorfenolu na popílku ze spalovny komunálních odpadů při teplotě 200 C v dusíkové atmosféře. Byly provedeny termodynamické výpočty spočívající v minimalizaci totální Gibsovy energie pro dané systémy. Byl diskutován vliv vody, teploty a množství reakčních komponent na termodynamickou rovnováhu. Experimentální výsledky byly porovnány s výpočty.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0012126

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.