Počet záznamů: 1  

The influence of beer with different antioxidant potential on plasma lipids, plasma antioxidant capacity, and bile excretion of rats fed cholesterol-containing and cholesterol-free diets

  1. 1.
    0104728 - BFU-R 20043110 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Gasowski, B. - Leontowicz, M. - Leontowicz, H. - Katrich, E. - Lojek, Antonín - Číž, Milan - Trakhtenberg, S. - Gorinstein, S.
    The influence of beer with different antioxidant potential on plasma lipids, plasma antioxidant capacity, and bile excretion of rats fed cholesterol-containing and cholesterol-free diets.
    [Vliv piva s různou antioxidační kapacitou na plazmatické lipidy, antioxidační kapacitu plazmy a vylučování žluči u potkanů krmených dietou obsahující a neobsahující cholesterol.]
    Journal of Nutritional Biochemistry. Roč. 15, č. 9 (2004), s. 527-533. ISSN 0955-2863. E-ISSN 1873-4847
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5004920
    Klíčová slova: beer * antioxidant compounds * antioxidant potential
    Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
    Impakt faktor: 2.591, rok: 2004

    Beer was found to have a positively effect on plasma lipid profile and plasma antioxidant capacity, and to increase the bile excretion indices in rats fed cholesterol-containing diets. The degree of this positive influence is directly connected to the contents of the bioactive components and the related antioxidant potential of beer.

    Bylo zjištěno, že pivo má pozitivní účinky na profil plazmatických lipidů a antioxidační kapacitu plazmy, a že zvyšuje vylučování žluči u potkanů krmených dietou obsahující cholesterol. Stupeň těchto pozitivních účinků je úzce spjat s obsahem bioaktivních látek v pivu a s tím spojenou antioxidační kapacitou piva.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011994

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.