Počet záznamů: 1  

Effect of size distribution on flow behaviour of dense fluidic ash-water slurries

  1. 1.
    0104390 - UH-J 20043012 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Vlasák, Pavel - Chára, Zdeněk - Konfršt, Jiří
    Effect of size distribution on flow behaviour of dense fluidic ash-water slurries.
    [Vliv zrnitostního rozdělení na tokové chování koncentrovaných hydrosměsí obsahujících fluidní popely.]
    Proceedings of the 12th international conference on transport and sedimentation of solid particles. Praha: Ústav pro hydrodynamiku AV ČR, 2004 - (Vlasák, P.; Filip, P.; Sobota, J.), s. 659-669. ISBN 80-239-3465-1.
    [International conference on transport and sedimentation of solid particles /12./. Praha (CZ), 20.08.2004-24.08.2004]
    Grant CEP: GA AV ČR IBS2060007; GA AV ČR KSK2076106
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Klíčová slova: fluidic ash slurry * experimental measurement * laminar/turbulent transition
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Most knowledge on the flow behaviour of highly concentrated slurries has been concerned with the slurries containing either fine-grained particles creating homogeneous, often non-Newtonian slurry or coarse-grained particles creating heterogeneous slurry with settling tendencies. The paper deals with the effect of slurry composition and volumetric concentration on flow behaviour of slurries containing colloidal, clay, dust and also coarse-grained particles

    Většina poznatků o tokovém chování silně koncentrovaných suspenzí se týká homogenních, často nenewtonovských hydrosměsí, obsahujících buď jemnozrnné částice nebo heterogenních sedimentujících suspenzí s obsahem hrubozrnných částic. Článek se zabývá vlivem zrnitostního složení a koncentrace pevné fáze na tokové chování hydrosměsí, obsahujících koloidní, jílovité, prachové a také hrubozrnné částice
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011662

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.