Počet záznamů: 1  

Vliv hydrologie na transport fosforu v povodí vodárenské nádrže Římov

  1. 1.
    0104284 - HBU-Z 20043019 RIV CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Turek, Jan - Hejzlar, Josef - Žaloudík, Jiří
    Vliv hydrologie na transport fosforu v povodí vodárenské nádrže Římov.
    [Impact of hydrology on phosphorus transport in the catchment of drinking water reservoir Římov.]
    Sborník konference Pitná voda 2004, 7. pokračování konferencí Pitná voda z údolních nádrží. Č. Budějovice: W&ET Team, 2004 - (Kalousková, N.; Dolejš, P.), s. 321-326. ISBN 80-239-2936-4.
    [Pitná voda 2004, pokračování konferencí Pitná voda z údolních nádrží /7./. Tábor (CZ), 07.06.2004-10.06.2004]
    Grant CEP: GA AV ČR(CZ) KSK3046108; GA AV ČR(CZ) IAA3017301
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6017912
    Klíčová slova: phosphorus retention * point and diffuse sources
    Kód oboru RIV: DJ - Znečištění a kontrola vody

    Práce se zabývá transportními procesy fosforu v povrchových vodách v povodí Malše nad nádrží Římov. Porovnává odnos rozpuštěných a nerozpuštěných forem fosforu z povodí s množstvím P vypouštěným z komunálních zdrojů a vyplavovaným z difúzních zdrojů znečištění v povodí v letech 1999-2003. Na základě detailního sledování profilu Pořešín stanovuje pravděpodobný rozsah retence forem fosforu v říční síti v závislosti na sezóně a průtokové situaci.

    This paper deals with phosphorus transport processes from catchment of Římov drinking water reservoir in water courses. Export of dissolved and particulate phosphorus forms from the catchment is compared with P amounts discharged from municipal wastewater sources and transported from diffuse sources. Plausible extent of P retention is evaluated on the basis of detailed monitoring of Malše at Pořešín in relation to variable flow conditions and seasonality.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011558

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.