Počet záznamů: 1  

Infiltration of ambient PM2.5 and levels of indoor generated non-ETS PM2.5 in residences of four European cities

  1. 1.
    0101012 - UEM-P 20043041 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Hänninen, O. O. - Lebret, E. - Ilacqua, V. - Katsouyanni, K. - Künzli, N. - Šrám, Radim - Jantunen, M.
    Infiltration of ambient PM2.5 and levels of indoor generated non-ETS PM2.5 in residences of four European cities.
    [Průnik částic PM2.5 z venkovního ovzduší a hladiny částic PM2.5 pocházejících z vnitřního prostředí v obydlích čtyř evropských měst.]
    Atmospheric Environment. Roč. 38, - (2004), s. 6411-6423. ISSN 1352-2310. E-ISSN 1873-2844
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5039906
    Klíčová slova: Exposure * particle * EXPOLIS
    Kód oboru RIV: DN - Vliv životního prostředí na zdraví
    Impakt faktor: 2.562, rok: 2004

    This work apportions residential PM2.5 concentrations measured in the EXPOLIS study to ambient and non-ambient fractions. The results show that the mean infiltration efficiency of PM2.5 particles is similar in all four cities included in the analysis, ranging from 0.59 in Helsinki to 0.70 in Athens, with Basle and Prague in between. Estimates of air exchange rates and indoor source strengths were calculated. Building materials and other building and family characteristics were associated with the indoor generated particle levels

    Práce uvádí rozdělení koncentrací PM2.5 na frakce pocházející z vnějšího prostředí a vnitřního prostředí. Měření byla provedena v městských obydlích v rámci studie EXPOLIS. Výsledky ukazují podobnou průměrnou účinnost průniku částic PM2.5 ve všech čtyřech sledovaných městech - v rozmezí od 0.59 pro Helsinki do 0.70 pro Atény, Basel a Praha jsou uprostřed. Při měření částic pocházejících z vnitřku budov byly brány v úvahu také stavební materiál a další stavební a rodinné charakteristiky
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008487

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.