Počet záznamů: 1  

Fermentation of pectin and glucose, and activity of pectin-degrading enzymes in the rabbit caecal bacterium Bacteroides caccae

  1. 1.
    0100596 - UZFG-Y 20043015 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Sirotek, Kamil - Slováková, Lenka - Kopečný, Jan - Marounek, Milan
    Fermentation of pectin and glucose, and activity of pectin-degrading enzymes in the rabbit caecal bacterium Bacteroides caccae.
    [Fermentace pektinu a glukosy a aktivita enzymů štěpících pektin u bakterie Bacteroides caccae ze slepého střeva králíka.]
    Letters in Applied Microbiology. Roč. 38, - (2004), s. 327-332. ISSN 0266-8254. E-ISSN 1472-765X
    Grant CEP: GA ČR GA525/03/0358
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5045916
    Klíčová slova: bacteroides caccae * caecum * metabolism
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 1.461, rok: 2004

    Aims: To compare fermentation pattern in cultures of Bacteroides caccae supplied with pectin and glucose, and identify enzymes involved in metabolism of pectin

    Bacteroides caccae při růstu na pektinu produkoval více acetátu a méně formiátu, laktátu, fumarátu a sukcinátu než při růstu na glukose. Za hlavní enzymy podílející se na rozkladu pektinu lze považovat extracelulární endopektát lyasu a intracelulární 2-keto-3-deoxy-6-fosfoglukonát aldolasu. Aktivity enzymů štěpících makromolekulu pektinu byly při růstu na glukose nízké
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008094

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.