Počet záznamů: 1  

The effect of weaning on the clonality of alphabeta T- cell receptor T cells in intestine of GF and SPF mice

  1. 1.
    0096831 - MBÚ 2008 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Probert, Ch. S. J. - Williams, A. M. - Štěpánková, Renata - Tlaskalová, Helena - Phillips, A. - Bland, P. W.
    The effect of weaning on the clonality of alphabeta T- cell receptor T cells in intestine of GF and SPF mice.
    [Vliv odstavu na vývoj alpha-beta T buněčného receptoru T buněk ve střevě GF a SPF myší.]
    Developmental and Comparative Immunology. Roč. 31, č. 6 (2007), s. 606-617. ISSN 0145-305X. E-ISSN 1879-0089
    Grant CEP: GA ČR GA303/04/0849
    Grant ostatní: XE(XE) QLGI-199-00050
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: t cells * development * intestinal flora
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 3.155, rok: 2007

    To define the relative effects of bacteria and food antigens in early life, we examined TCR diversity in the intestine SPF and GF mice. In SPF mice the repertoire was polyclonal shortly after birth in the small and large intestine. In contrast, in GF mice the repertoire was oligoclonal after birth, and remained restricted. In SPF conditions, the intestine is seeded with a diverse T –cell population that becomes oligoclonal around the time weaning: secondly, that GF mice were oligoclonal at each time point

    Proto, abychom určili podíl střevní mikroflóry a potravních antigenů v imunologickém vývoji střevní tkáně, jsme u myší osazených SPF mikroflórou a u myší bezmikrobních jsme stanovili rozmanitost TCR( T buněčných receptorů).U SPF myší krátce po porodu byl charakter TCR receptorů polykolnální, krátce po porodu v tenkém i tlustém střevu.Po odstavu zde byly změny k oligoklonálnímu charakteru. Zatímco u GF (bezmikrobních) myší byl tento charakter TCR receptorů oligoklonální po porodu i po odstavu na pevnou dietu
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0156102

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.