Počet záznamů: 1  

Health protective factors and health protective behaviours of Czech entrepreneurs: Comparison to a population sample

  1. 1.
    0029616 - PSÚ 2006 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
    Šolcová, Iva - Kebza, V.
    Health protective factors and health protective behaviours of Czech entrepreneurs: Comparison to a population sample.
    [Salutoprotektivní faktory a salutoprotektivní chování českých podnikatelů: srovnání s reprezentativním souborem.]
    Studia Psychologica. Roč. 47, č. 1 (2005), s. 17-21. ISSN 0039-3320. E-ISSN 2585-8815
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z70250504
    Klíčová slova: Czech entrepreneurs * self-reported health * stress-buffering factors * health behaviors * population sample
    Kód oboru RIV: AN - Psychologie
    Impakt faktor: 0.136, rok: 2005

    A sample of Czech entrepreneurs (n = 222) was compared to the population sample with respect to subjective health status, stress-buffering factors, and health-related behaviours. The findings show that 1) entrepreneurs assess their health state more favourably and 2) have a higher level of health-protective factors at their disposal in comparison with the population sample. However, their health behaviour is rather poor in comparison with that of the population at large.

    Ve studii byl srovnán soubor českých podnikatelů (n = 222) s reprezenattivním vzorkem české populace (n = 1750), a to v salutoprotektivních charakteristikách a salutoprotektivním chování. Z výsledů vyplývá, že (1) podnikatelé hodnotí příznivěji svůj zdravotní stav a (2) mají vyšší úroveň salutoprotektivních faktorů v porovnání s kontrolní skupinou. Jejich salutoprotektivní chování je však v porovnání s kontrolní skupinou výrazně horší.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0119436
     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    solcova-kebza-2005-studpsych.pdf1221.5 KBVydavatelský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.