Počet záznamů: 1  

Sugar pucker modulates the cross-correlated relaxation rates across the glycosidic bond in DNA

  1. 1.
    0025701 - ÚOCHB 2006 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Sychrovský, Vladimír - Muller, N. - Schneider, Bohdan - Smrečki, V. - Špirko, Vladimír - Šponer, Jiří - Trantírek, L.
    Sugar pucker modulates the cross-correlated relaxation rates across the glycosidic bond in DNA.
    [Konformace cukru moduluje kros-korelované relaxační rychlosti podél glykosidické vazby DNA.]
    Journal of the American Chemical Society. Roč. 127, č. 42 (2005), s. 14663-14667. ISSN 0002-7863. E-ISSN 1520-5126
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA203/05/0388; GA MŠMT(CZ) 1K04011
    Grant ostatní: ASF(AT) P15380
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40550506; CEZ:AV0Z50040507
    Klíčová slova: NMR * DNA * glycosidic * cross-correlation
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Impakt faktor: 7.419, rok: 2005

    Cross-correlated relaxation rates calculated across the glycosidic bond in DNA nucleosides depend significantly on the sugar pucker. The calculation suggests more accurate structural interpretation of this NMR parameter in nucleic acids.

    Kros-korelované relaxační rychlosti podél glykosidické vazby v DNA nukleosidech signifikantně zavisí na lokalní koformaci cukru "sugar pucker". Výpočet navrhl přesnější strukturní interpretaci tohoto parametru NMR spektroskopie pro nukleové kyseliny.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0116065


     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.