Počet záznamů: 1  

Flow field and mass transfer experimental and numerical studies of a synthetic impinging jet

  1. 1.
    0024784 - ÚT 2006 RIV EG eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Trávníček, Zdeněk - Vogel, J. - Vít, J. - Maršík, František
    Flow field and mass transfer experimental and numerical studies of a synthetic impinging jet.
    [Proudové pole a přestup hmoty u syntetizovaného impaktního proudu – experimentální a numerická studie.]
    The 4th International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics : HEFAT2005. Cairo: HEFAT, 2005 - (Meyer, J.; Malan, A.), s. 1-6. ZT4. ISBN 1-86854-624-1.
    [International Conference on Heat Transfer, Fluid Mechanics and Thermodynamics /4./ HEFAT 2005. Cairo (EG), 19.09.2005-22.09.2005]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA101/05/2681
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
    Klíčová slova: heat and mass transfer * impinging jets * synthetic jets
    Kód oboru RIV: BJ - Termodynamika

    The present impinging jet is generated using the zero-net-mass-flux actuator, the working fluid is air, and diameter of the emitting orifice D is 8.0 mm. The task has been studied experimentally (smoke phase-locked visualization, hot-wire anemometry and naphthalene sublimation method) and numerically (FLUENT). The local mass transfer data were converted to the corresponding heat transfer data, and the results have been compared with the reference (continuous) impinging jets.

    Impaktní proud je vytvářen pomocí generátoru s nulovým časově středním hmotnostním tokem tekutiny (vzduchu). Průměr výstupního otvoru je 8 mm. Úloha byla studována experimentálně (vizualizace, žhavený drátek a metoda sublimace naftalenu) i numericky (FLUENT). Na základě analogie mezi přenosem tepla a hmoty byl proveden přepočet lokálních hodnot přenosu hmoty na přestup tepla. Výsledky byly porovnány s chováním ustáleného impaktního proudu.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0115275
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.