Počet záznamů: 1  

Vliv pyrolýzní teploty na kvalitu biocharu.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0520559
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevVliv pyrolýzní teploty na kvalitu biocharu.
    Překlad názvuInfluence of pyrolysis temperature on the quality of biochar.
    Tvůrce(i) Sedmihradská, Anežka (UCHP-M) SAI
    Pohořelý, Michael (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Skoblia, S. (CZ)
    Beňo, Z. (CZ)
    Farták, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Sborník příspěvků z konference. - Brno : Vysoké učení technické v Brně, 2019 / Lisý M. ; Slabá V. - ISBN 978-80-214-5825-3
    Rozsah strans. 91-94
    Poč.str.4 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceKonference Energie z biomasy XX
    Datum konání17.09.2019 - 19.09.2019
    Místo konáníLednice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacarbonization ; pyrolysis ; biomass
    Vědní obor RIVJE - Nejaderná energetika, spotřeba a využití energie
    Obor OECDEnergy and fuels
    CEPQK1820175 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
    QK1910056 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotacePevný zbytek po karbonizaci biomasy, nadále využitelný v zemědělství, se nazývá biochar. Největší vliv na kvalitu biocharu má kromě samotného zařízení také teplota v pyrolýzní zóně generátoru, rychlost ohřevu vstupního materiálu, čas zdržení v aktivní zóně reaktoru a typ použité biomasy. Článek se zabývá vlivem teploty na kvalitu biocharu.
    Překlad anotaceBiochar is a solid residue from biomass carbonization processes that ca be further used in agriculture. Parameters influencing quality of biochar are pyrolysis temperature, heating rate, residence time, type of the reactor and type of feed biomass. This work addresses the influence of pyrolysis temperature.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0305214
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.