Počet záznamů: 1  

Differences in Oxidation Mechanism of Selected Bioflavonoids, UV-Vis and IR Spectroelectrochemical Study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0490089
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevDifferences in Oxidation Mechanism of Selected Bioflavonoids, UV-Vis and IR Spectroelectrochemical Study
    Tvůrce(i) Sokolová, Romana (UFCH-W) RID, ORCID, SAI
    Fiedler, Jan (UFCH-W) RID, ORCID
    Ramešová, Šárka (UFCH-W) RID
    Kocábová, Jana (UFCH-W) RID
    Degano, I. (IT)
    Quinto, A. (IT)
    Křen, Vladimír (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.XXXVIII. Moderní elektrochemické metody. Sborník přednášek. - Ústí nad Labem : Best Servis, 2018 / Navrátil T. ; Fojta M. ; Schwarzová K. - ISBN 978-80-905221-6-9
    Rozsah strans. 212-216
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceModerní elektrochemické metody /38./
    Datum konání21.05.2018 - 25.05.2018
    Místo konáníJetřichovice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaoxidation ; flavonoids ; decomposition
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    Obor OECDAnalytical chemistry
    Vědní obor RIV – spolupráceMikrobiologický ústav - Biofyzika
    CEPGA18-00150S GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA17-03868S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUFCH-W - RVO:61388955 ; MBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000464596500048
    AnotaceThe oxidation of selected bioflavonoids (quercetin, rhamnazin, fisetin, rhamnetin, taxifolin, luteolin, silybin and 2,3-dehydrosilybin) was studied by electrochemical and spectroscopic methods. The oxidation mechanism and formation of oxidation products depends on the chemical structure. Only small differences in the chemical structure of compounds with flavone, flavanone and flavonol motif result in extremely variable oxidation pathways and products. Products of oxidation and further decomposition were determined by HPLC-ESIMS/MS and HPLC-DAD.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2020
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.