Počet záznamů: 1  

Voltammetric determination of homovanillic acid at boron doped diamond electrode for hollow fibre microextraction

  1. 1.
    SYSNO ASEP0470878
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevVoltammetric determination of homovanillic acid at boron doped diamond electrode for hollow fibre microextraction
    Tvůrce(i) Hrdlička, V. (CZ)
    Barek, J. (CZ)
    Navrátil, Tomáš (UFCH-W) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Proceedings of the 12th International students conference Modern Analytical Chemistry. - Praha : VŠCHT, 2016 / Nesměrák K. - ISBN 978-80-7444-044-1
    Rozsah strans. 206-210
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceISC Modern Analytical Chemistry /12./
    Datum konání22.09.2016 - 23.09.2016
    Místo konáníPrague
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovabiomarkers ; boron doped diamond electrode ; hollow-fibre
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    Institucionální podporaUFCH-W - RVO:61388955
    UT WOS000391253800037
    AnotacePresented work deals with hollow-fibre assisted liquid/liquid/liquid microextraction (HF-LPME) and subsequent voltammetric detection of clinical biomarker homovanillic acid (HVA). Three main areas are discussed: hollow fibre assisted extraction of HVA, voltammetric detection of HVA under basic conditions, and sensing in very small volumes. Using HF-PLME, HVA was extracted with 1-octanol as a supported liquid membrane with enrichment factor of 55 after 60 minutes of extraction. A novel method of miniaturized voltammetric determination of HVA using cathodically pretreated boron doped diamond electrode was also developed. Using differential pulse voltammetry, limit of detection, limit of quantificati was 1.9 mu mol dm(-3) on 6.6 mu mol dm(-3).
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.